onsdag, marts 16, 2016

Der hvor jeg mest er …

Jeg er meget i køkkenet herhjemme, igen tvivl om det.
Men der rum jeg elsker mest hos os, er vores stue. Den er hverken stor men heller ikke for lille …

Denne del, sofa delen …
Se lige hvor hyggeligt det er. Jeg elsker farverne, og alle de små finurligheder.

Det behøver ikke være helt lige, og rene linjer, det må gerne være lidt skævt og blødt. At sidde her med mine børn, eller min dejlige kæreste, det er bare skønt.
Vi slapper af, og selvom sofaen er lille, så er der altid plads til os.

"Hvor der er hjerterum, er der husrum"

En anden vigtig ting for mig, er at vi har et spisebord.
Omkring det samles vi …

Her spise vi om morgenen, middag og aften. Her spiller vi spil. Her klippe klistre vi. Her samles vi når der kommer gæster. Det er vigtigt, og har altid været vigtigt, for mig at man kan samles her.
At sidde overfor hinanden og kunne skabe en samtale, det er vigtigt.

Desuden elsker jeg vores små pynte ting i denne afdeling …

Egentlig ville jeg ikke meget med dette indlæg. Jeg fik bare ryddet lidt op i dag, og fik en følelse af at jeg ville dele dette rum med jer.

tirsdag, marts 08, 2016

Kyllinge-karry suppe

I går var det engentlig meningen at den helt lille skulle lave mad, men da hun var syg, overtog jeg helt. Og nu føler jeg, at jeg vil dele retten med jer :)

Du skal bruge:
500 g kylling, gerne på ben
4 gulerodder
1 chile (vælg den type du er glad for)
2-3 fed hvidløg
salt
peber
2 dåser kokos mælk
karry
(evt andre grønsager??)

Jeg gjorde det at kylling, gulerødder, chili, hvidløg, salt og peber, og evt andre grøntsager fra køleren, i en gryde med vand. Så bare lad det koge til kødet er helt lækkert blødt. Det må gerne være sådan, så kødet næsten falder af benet. Kødet blev taget fra først, så blev vandet siet fra det forskellige grøntsager. De kogte super bløde grøntsager er nu ubrugelige, men smag lige på den suppe du har brygget sammen! Så lækkert, måske mangler det salt eller peber, men så kan du smage lidt til.

Kødet bliver skilt fra benene og op i suppen igen sammen med kokosmælken. Rør godt rundt. Nu skal du smage til med Karry. Det er helt op til dig selv, hvor meget karry smag du vil have. Jeg kan godt lide meget af det, så jeg har tilføjet en del karry.

Du kan servere det med nudler og frisk porrer på toppen.
Du kan også servere med brød og andre lækre ting, mulighederne vil aldrig stoppe …
Velbekomme!

søndag, marts 06, 2016

Når man er kæreste

Kan det virkelig godt være svært af finde tiden til hinanden, når det i hverdagen er børn og gøremål.
Men det gode ved at have børn med nogen, som man ikke deler dagene med, er at man engang i mellem, får lov til at nyde bare at være alene.
Jeg er bare ikke så god til at være alene, så derfor er jeg glad for, at jeg deler mine frie weekender, med min dejlige kæreste.

Sådan en weekend var tiltrængt, og nu er den overstået.

Når jeg er kæreste og ikke mor, så er jeg meget kæreste.
Jeg elsker nusse og hygge om alt det, der ikke bliver brugt tid på i hverdagen. 
God mad - det får vi nu nok altid herhjemme … 
Men rødvin hører sig ikke altid til, og de lidt mere dyre råvarer, bliver sparet lidt. Men når så det bare er Mikkel og jeg, ja så kan man tillader jeg mig tit at være den ekstra takt livsnyder. 

I denne weekend, havde vi sådan en weekend. God mad, god vin og i hvert fald godt selskab. 
Vi fik frisk spinat salat med mango, frisk porrer til at friske op, og and stegt i smør og fløde, også lige en lækker rødvin til at toppe. 

Mad skal altid være dejligt og godt at spise, synes jeg. Men tiden til at sidde og nyde både mad og selskab, ja den tid er der ikke altid i hverdagens travlhed. 
Jeg nyder mine børn og deres selskab, men det er vel okay at have brug for disse aftner? 

Det er vigtigt for mig, og man skal tillade sig selv, at være andet end bare mor … en gang i mellem.