søndag, maj 15, 2016

Thai-suppe

Jeg har altid gået op i, at vi skal tømme så meget som muligt i køleskabet, så vi ikke ender med at smide mad ud. Det gør, at man kommer til at lave en masse forskellige ting, og man kan teste sig selv og sine evner rigtig meget i køkkenet …
I dag blev det til en Thai inspireret suppe! 

Ingredienser:
500 g svine flæsk
150 g æg nudler
5 forårsløg
2 gulerodder
Lidt mere end en håndfuld frisk spinat
2 stykker frisk ingefær
1 hel rød chili
1-2 dåse kokosmælk
Lidt salt
Lidt peber
Lidt olie
Lidt vidvins eddike 

Sådan gør det. 
Skæær to stykker flæsk i små stykker, steg det hurtigt i en gryde. Tilsæt chili, ingefær, 4 forårsløg, salt, peber og vand så det dækker. Lad det simre i et godt stykke tid, til væsken er næsten helt simret væk (det er en god idé at starte tidligt). Tilsæt kokosmælken og kog det op igen. 
Sig ingredienserne fra, og hæld suppen op i gryden igen, led det stå og holde sig varm …

Kog dine nudler …
Skær sidste forårsløg ud, som du synes. Det skal bruges som topping. 
Skær flæske i mundrette stykker, og steg godt på panden. Jeg synes der skal være lidt skorpe. Tilsæt lidt salt og lidt peber.
Skrald guleroder, og skær som du synes. 
Vask en håndfuld spinatblade …

Server som du synes, eller som jeg gør på billedet -> 
Nudler i bunden, lidt spinat i siden, lidt guleroder i siden, lidt flæsk midt på og forårsløg på toppen. Tilsidst skal suppen ligesom hældes over, så den ender i bunden, men lige har rørt det andet. 
VELBEKOMME!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar