mandag, november 30, 2015

Dette er blogindlæg nr. 600

Jeg har haft min blog her siden 2012, og det er virkelig en blandet blog, og derfor vil jeg bare takke alle, som egentlig har fulgt med, følger med og dem der kommer til. Det må jeg være fordi i synes jeg er meget sød, for jeg blogger jo ikke om noget bestemt.

Min blog er ikke kun med mad, dog er her meget mad, fordi jeg selv synes det er spændende, og det er en dejlig nem ting at blogge om. Nem ting ... Ja for hvad skulle jeg ellers blogge om?
Jeg kunne sagtens, som jeg egentlig ville starte med, blogge om alt hvad der sker i mit liv. Men det kom jeg hurtigt fra, for hvor vigtigt kan mit liv lige være :P
Ikke særlig vigtigt.
Så det blev hurtigt til; mest mad.

For at fejre mit mest skrevne emne, mad ... Så vil jeg bage en masse bag hele december! Jeg har nemlig ferie, og det skal også fejres ;)

Så tag lige at følg med i December, hvis i selv har planlagt at bage en masse.

torsdag, november 26, 2015

Jeg har fodret en elefant

Vi har med skolen været i Givskud Zoo og hjælpe i elefant buret.
Jeg fik fodret en elefant, som helt klart var dagens højdepunkt. Det ønskede jeg bare lige at fortælle.
<3

tirsdag, november 17, 2015

muffins med hinbær og hvid vanilje-chokolade

Der blev serveret kage i skolen i fredags, og jeg havde bagt disse lækre muffins. De faldt i god jord, og jeg har lovet at ligge opskriften ud, så folk kunne bage selv derhjemme ;)

10-12 stk

Du skal bruge:
200 g smør
3 dl sukker
1 dl vand
4,5 dl mel
1,5 tsk bagepulver
100 gram hvid chokolade med vanilje
100 gram frosne hinbær

Bland smør og sukker godt sammen. Tilsæt nu et æg af gangen. Nu skal vandet i, og de skal sørge for at det virkelig bliver blandet godt. Ingen smør klumper! Bland mel og bagepulver sammen, og tilsæt lidt efter lidt. Find dine muffins forme, og stil dem klar. Fyld dem halvt op, og lig lidt chokolade og hindbær i hver. Bag dem ved 200 grader i 20 minutter, og der er lækre muffins ;)
Super nemt og lækkert.
ps. Hvis du ikke er glad for hindbær eller hvid chokolade, kan du skifte ud med noget andet. Fx blåbær og mørk chokolade?
200 grader 20 minutter

fredag, november 13, 2015

2,5 år med dreadlock

Jeg har rundet næste 2,5 år med dreadlocks, og de er virkelig blevet lange!
Man elsker dem mere og mere, for hver dag der går, og jeg synes de er blevet så smukke, og individuelle, med det naturlige dreadlock look. Mine er ikke kunstigt lavet, og jeg er glad for, at jeg bare lod mine dreads vokse den naturlige vej. De er unikke hver og en <3

Men når man har dreadlocks er der mange spørgsmål fra mange mennesker.
Her er 5 af de bedste, med mine svar:

1. Lugter dit hår? - Nej, mit hår lugter ikke mere end dit hår. 
2. Hvorfor er dine så pæne og rene? - Det er fordi jeg vasker mit hår.
3. Har du tit lus? - Nej, jeg har slet ikke haft lus, siden jeg fik mine dreadlocks
4. Hvordan vasker du dit hår? - Jeg vasker det en gang i ugen, med RAW dreadlock shampoo og en gang i måneden giver jeg det et bagepulver bad.
5. Er der ikke mange mennesker der kigger på dig? - Jo, det er der, men det er nok ligeså meget mit tøj.

Hvis du selv er dreadhead, kan du jo prøve selv at svare på de 5 spørgsmål. Ellers, let me know, hvis der er andre skøre dreadheads out there!

torsdag, november 12, 2015

Hjemmebagte pebernødder

Vi er så småt begyndt på julen herhjemme. Julekalender i fjernsynet og snak om julen hele tiden. Julegaverne er købt og vi er SÅ klar! Så selvom det kun er november, er vi altså startet herhjemme …
Jeg har lagt en plan om at bage en hel masse jule kager, og er derfor allerede startet ud med pebernødder. MUMS! Verdens nemmeste opskrift, til verdens lækreste pebernødder.


ca. 150 pebernødder

Du skal bruge:
125 g smør
2 dl sukker
1 æg
5 dl hvedemel
1 tsk bagepulver/natron
1/4 tsk stødt hvidt peber
1/4 tsk stødt ingefær
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme

Bland smør og sukker godt sammen. Du kan piske eller du kan bruge din håndkræft. Tilsæt ægget så det er jævnt blandet sammen. Bland melet med alle de tørrer ingredienser. Bland det flydende med det tørrer, og ældt det godt sammen, så du har en fedtet masse. Rul massen i pølser på finger tykkelse. Skær pølserne i så dele på ca. 1 cm. Rul dem så og lig på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter. Så køler du dine pebernødder af, også kan du nyde dem. ;)