onsdag, august 19, 2015

Kvinde kend din krop. 1975 vs 2013

Jeg har før talt om denne fantastiske bog, kvinde kend din krop.
Den kom første gang i 1975, og den udgave var jeg så heldig at få i gave af min svigermor. Siden 1975 er der blevet udgivet en nyt bog hvert årti. Opdateret men med samme udgangspunkt.
Jeg har læst 1975 og den sidste udgive fra 2013. Her er min sammenligning :)

1957:
Super god bog! Burde læses af alle kvinder i hele verden. Kan klart anbefales!
Handler en del om kroppen, men det er som om at alle kapitler, ender ud i et rødstrømpe, feministisk råb, om at vi kvinder skal stå sammen mod det daværende samfund.
Bogen er lavet dengang for at kvinde kunne lære deres kroppe bedre at kende, og også selvom det var bøger om kvinde kroppen den gang, blev denne en af de største, fordi bogen er om kvinder - af kvinder og til kvinder ...
Humoristisk og jeg ville ønske at dem der har skrevet bogen ville læse den igen også læse de andre årtiers versioner.

2013: 
Virkelig god faglig bog. Giver kæmpe mening og er rigtig god til mange ting! Den er opdateret så den viden der skrives om kvindens krop i denne, virker mere relevant og troværdig for kvinder i dag.
Denne bog er ikke kun til kvinder, jeg synes helt sikkert at mænd også kunne læse denne udgave.
Hvis du har det svært med din krop, eller synes du hele tiden kan finde underlige ting ved den, så tag og kig i den nye udgave, som en lære bog omkring dig selv og din krop.
Helt sikkert en bog jeg synes burde stå i alle hjem.

Når jeg sammenligner disse to bøger, kan man sagtens læse at de har samme stamfar.
Den første er sjov, dejlig at læse og virkelig en bog for kvinder, der gerne vil stå stærkt i samfundet, hvor den nyeste mere er til den kvinde der ønsker at lære sig selv at kende :)

God læse lyst!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar