fredag, november 14, 2014

Mange mål, i løbet af få dage.

Hej blog. Det er lang tid siden, dejligt at se dig og lige holde lidt øje med dig.

Okay, jeg lovede faktisk i sidste måned, at jeg ville komme med flere indlæg. Og egentlig har jeg også et par opskrifter jeg ville give jer. Men ...
Jeg har gang i så mange ting, og samtidig med det, har vi alle været syge herhjemme. Specielt mig faktisk. Lider af migræne engang i mellem og det har været så slemt, at jeg har måtte ligge hovedet i toilet kummen. Desværre ..

Men nu er jeg lidt ovenpå igen, og er også i gang igen derhjemme.
Specielt i køkkenet.
Jeg har i længere tid gerne ville bage mit eget rugbrød. Der har været lidt problemer, med at komme i gang med det ..
1. Jeg har ikke haft en rugbrøds form, før for 2 dage siden.
2. Jeg har ingen surdej :(

Men i onsdags kom min kæreste hjem med to rugbrødsforme, som hans bedstemor ikke ville bruge mere. Jubi, mega glad :) Nu er der ingen undskyldning for ikke at gå i gang ..
Så i går, lavede jeg en surdej .. En opstarts surdej, som nu skal stå i mindst 4 dage ..
den hedder:

3 dl vand.
1 dl hvedemel
1 dl rugmel
1 dl grahamsmel
- bland sammen og lad det stå i køkkenet i mindst 4 dage. Husk lige at pisk det op engang i mellem, så det ikke klumper. Når du laver rugbrød, skal du huske at tage 1 dl af surdejen, til ny surdej. Det tilsætte derfor kun halvdelen af den almindelige surdejs mængde. Altså, 1 dl surdej + 1,5 dl vand + 0,5 dl hvedemel + 0,5 dl rugmel + 0,5 dl grahamsmel. Samme længde med hensyn til at stå og "surne".

Men i skal selvfølgelig nok for et indlæg med, ligeså snart det første rugbrød er klart!