tirsdag, september 17, 2013

Ny mormorstrik; til Karla

Nyt barnebarn .. derfor ny strik ;)

Nu er der jo kommet et barnebarn mere .. Så hun skal selvfølgelig ikke snydes, fra lækre strik sager, fra mormors hjemme produktion af strik :D

Lige nu, er min mor igang med en ny trøje til Oskar, og han har helt selv været med til at den skulle være grøn, så da min mor begyndte på kanten, som er blå, gik han da helst i selvsving :D
"nej, nej, nej mormor .. den skal være grøn!"

hehehe

fredag, september 13, 2013

Ugens ret; Kartoffel pizza.

Så blev det min tur her i blogland, til at komme med min udgave af Kartoffel pizzaen ;)

Jeg elsker kartoffel pizza, og fik lavet en ordentlig omgang her i går :P
Og lovede en veninde, at jeg ville dele opskriften ..


Til min dej:
25 g gær
420 g hvedemel (for sundere pizza, skift halvdelen ud med grov mel)
2 spsk hvedemel
1 tsk salt
2,5 dl vand

Jeg laver min dej sådan:
Gæren skal røres ud i 0,5 dl af vandet, og derefter kommer du de 2 spsk mel i. Rør det godt sammen, og lad denne "underlige" masse hæve i 30 min underklæde og lunt.
Derefter hælder du de sidste 2 dl vand i, salt og resterende mel. Æld godt sammen, til du får en elastiks dej. Del den i fire dele, og lad de runde dele stå og hæve under et klæde (lunt) i 2 timer.
Når de to timer er gået, så kan du begynde at rulle dem ud, til små søde runde pizza bunde :)

Til mit fyld:
Oliven olie
En masse Kartofler (gerne så gode og friske at skrællen kan blive på)
Frisk mozarella
Rosmarin
Himalaya salt (fint)

Jeg skylder kartoflerne og skærer dem i tynde skriver. Man kan evt. bruge sådan en smart dims der, som bare kan skære helt ens skiver (hvis man har sådan en). Før jeg ligger dem ud på hele pizzaen, pensler jeg den med oliven olie. Efter kartoflerne er blevet lagt ud, så de dækker næsten hele dejen, så fordeler jeg min mozarella, som jeg har skåret ud i små klumpe stykker. Bager min pizza, og servere den med lidt rosmarin og salt på ;)

onsdag, september 11, 2013

DIY; høre Telefon skjuler

I husker nok at jeg har lavet dette indlæg før .. men bare i grønne farver ;)

nu synes jeg tiden var til at skifte farve, så det har jeg gjort.
Dejlige tøse farver er lige hvad jeg trænger til.

måden du laver dette på, finder du hvis du klikker her .. God fornøjelse ;)

tirsdag, september 10, 2013

Havregryns crunch til koldskål

Vi har fået hjemmelavet koldskål her til aften, mest fordi min lille dreng er syg, og anbefalingen fra lægen var: Koldt at drikke og flydende koldt at spise ..
Jeg gad ikke kammerjunker, så jeg prøvede noget nyt, hjemmelavet og spændende :)

Jeg synes det blev helt fantastisk .. og jeg kan KLART anbefale det til Koldskål ..

Du skal bruge:
8 spsk havregryn
2 spsk smør (gerne ægte smør og ikke blandings produkter som kærgården, bakkedal etc..)
2 spsk sukker (evt. rørsukker?)
Lidt vanilje sukker

Du gør sådan:
Smelt dit smør på en pande, og tilsætter du bare alle de andre ting, og røre godt rundt, så sukker ikke smelter sammen som en klam masse, men i stedet kommer ud blandt alt havregrynet. Rist det til det bruner en smule (ikke brændt!!), også læg det på et stykke bage papir til afkøling.
Ligeså snart det er kølet af, er det klar til at komme i Koldskålen ;)

Velbekomme ..
ps. Her er lige et link til min hurtige og nemme hjemmelavede KOLDSKÅL.

mandag, september 09, 2013

Lækre dufte i mit køkken.

.. og nu kan julen bare komme an ;)

Jeg ved ikke om jeg har nævnt det herinde på bloggen før? MEN, jeg elsker simpelthen at handle i fakta. Specielt i den der ligger heroppe ved mig ..

Nu er jeg lige kommet hjem fra en tur, og jeg vil så bare reklamere med, at de er begyndt at jule lidt .. i hvert fald med deres krydderier ;)
Over ved alle de forskellige sjove tilbuds halløj ting, finder jeg et rum, hvor der ligger disse lækre poser. Og det er en rund 5'r pr pose!!

Jeg havde ikke tid til at rode det hele igennem, så fik kun lige fat i disse tre. Men jeg er sikker på der er flere forskellige gode jule krydderier derover ..
Ja, jeg skal i hvert fald hen og kigge i morgen igen. :D

søndag, september 08, 2013

ICEcoffee, hjemmelavet

ICE coffee, med vaniljesukker og creme milk

Ja, så fik jeg lige lavet en omgang ALT for stærk kaffe, så nu efter det har kølet af lavede jeg mig en omgang ice coffee ud af det i stedet ;)
Vil indrømme at jeg ingen opskrift har, men gik bare ud fra hvad jeg mente måtte være "det rigtige" at gøre. Så her kommet en meget upræcis opskrift ..

du skal bruge:
for stærk afkølet kaffe
noget mælk
sukker
vaniljesukker
is terninger

du skal gøre:
jeg hældte noget kaffe i min blender, noget mælk så det fik den der cappuccino farve, nogle is terninger (ca. et glas fyldt), lidt sukker og lidt vaniljesukker .. også blendede jeg det hele godt og grundigt :D
efter blendningen, lod jeg det trække lidt, og så kom den der creme milk helt af sig selv, fordi den flød til toppen ;)
MUMS!

Det smagte virkelig godt, og skal nok prøve at gøre mit bedste, for at få lavet en ordentlig opskrift på et tidspunkt ;) Men indtil videre må i lige nøjes med dette ;)

Det er aldrig forsent at blogge ..

Og jeg undskylder min store tavshed! Det er ikke fordi jeg intet har at skrive om, det er mere fordi jeg ikke føler en kæmpe frihed lige fortiden ;)

Her er lige lidt tabte billeder fra August af, jeg tænker jeg lige vil skrive lidt om hvert billede, og ellers kan i jo følge med i vores liv på instagram, hvis det nu skulle vise sig, at jeg igen føler for lidt tid til bloggen.

billede 1:
Et billede af Karla, hvor hun har sin nye fine dragt på fra småfolk. Hun havde fået noget tøj i gave, og byttede mig så til dragten og en piv kanin i stedet for et par grå bukser.

billede 2:
Et underligt billede af mig?

billede 3:
Mine to fantastisk børn <3
Oskar og Karla, når de er bedst. Det er vidst fra Oskars treårs fødselsdag, som var den 30. August 2010 ;)

billede 4:
Oskar som har pakket den største fødselsdagsgave ud. En lækker nu cykel med støttehjul, ringklokke og det hele, meget stolt kan i se ;)

billede 5:
Karla i det fine tøj, på Oskars fødselsdag

billede 6:
Et smukt billede af mig :D

billede 7:
Egentlig er det en film af Oskar, også fra hans fødselsdag. Den er meget sjov, synes næsten i skulle gå ind og tjekke den ;) Der er link til min instagram i toppen af bloggen.

billede 8:
Min dejlige kæreste Mikkel <3

billede 9:
Bare Karla

billede 10:
Oskar og jeg som spiser is. Min mor og jeg har lige hentet ham, og hun bød os på is, så hvorfor sige nej til sådan noget lækkeri?

billede 11:
En fantastisk blomster buket jeg fik af min Aalborg veninde Iben, som en tillykke med den lille ny. Den pige er simpelthen fantastisk, vi burde snart komme op og besøge hende.

billede 12:
Oskar der har fået ny trøje på, og derfor gemmer sig, på vejen til børnehaven ;)

Og med de små søde beskrivelser, vil igen... Ligge bloggen til side og være mor for en stund. Selvom begge børn egentlig passer sig selv lige nu. Karla sover og Oskar cykler. I skal vide at jeg er super glad for de læsere der nu holder fast herinde! Jeg skal nok huske jer, og jeg skal nok blive bedre og bedre igen med hensyn til bloggin ;) Er sikker på det kommer i denne måneds tid, nu hvor Karla går ind i en lidt mere stabil fase.
HEJ :D