mandag, april 29, 2013

Og når Oskar er hjemme :)

Laver vi mad sammen ;)

Og i aften havde Oskar bestemt at vi skulle have frikadeller ..
Så farsen blev lavet, kartofler sat over kog og jeg fik lidt stuvet spinat med på min tallerken ;)

Og hvem lavede frikadellerne?
Ja jeg formede dem, og Oskar stod for a vende dem :D De blev perfekt stegt! Min lille fantastiske 2-årige kokke-dreng, hvor er du bare super dygtig!

Så dygtigt at jeg lige ville prale ;)

Når Oskar er på weekend hos far

Spiser jeg helt andre ting end når han er her :D

Italienske lækkerier ..
Carpaccio med parmesan og oliven olie, eller Mozzarella med avokado, tomat og olivenolie, toppet med lidt salt. yum.



Ingen hemmelighed at jeg jo godt kan lide mad ..
og jeg kan allerbedst lide god mad, og går utrolig meget op i det.

Men i denne uge, har jeg tænkt mig at i skal have en nem og utrolig alm. ret som ugens ret. Så må vi se, om i lave det som jeg gør, eller om i laver det på en helt anden måde. I må jo gerne kommentere på mine madopskrift-indlæg, hvis i har nogle andre idéer eller andre opskrifter på samme ret. :)

Velkommen tilbage til mandag, og en sluttet lockout ;)

søndag, april 28, 2013

Jeg forstår det ikke helt?

Nu er det jo sådan at jeg er kommet i et par blog-grupper på facebook ..
og jeg må indrømme, at jeg ikke forstår hvorfor der er behov for at ligge SÅ meget vægt på at nogen hader jeres blog?

Hvis i gerne vil undgå sådan noget, så er jeg helt sikker på at i skal undgå at skrive så meget om det. Hvis folk alligevel ikke kan lide jeres blog som den er, så lader de den nok være? Det gør jeg i hvert fald ..

Jeg ved af mig selv, at det altid er sjovere at irritere, så længe man ved at det faktisk irritere personen ..
Det må der da være andre derude der er enig med mig i?

Undgå alt den frygt for at folk ikke kan lide jer, jeres liv eller den måde i skriver på. Undgå det ved ikke at bede "haters" gå væk og lade jer være. Der ville jo ikke være nogen "haters" hvis i bare undlod at bringe det på banen.

Ja altså ..
Har bare tænkt så meget på det, at jeg måtte skrive noget ned, og hvor skulle jeg ellers skrive det henne? Ja herhjemme på et papir, men så kan jeg jo bare sidde her og kigge på det og tænke; ej Emilie, godt sagt! Flot du fik det ud til omverdenen?

Godnat.

lørdag, april 27, 2013

Folk må have råd til at smide ud? Åbenbart ..

Så var jeg lige en tur nede ved stor skrald igen .. og hvad fandt jeg?
Denne stempel kande, som slet ikke er i stykker? Den har ingen ridser i glasset eller noget som helst, og den fungere lige som en stempel kande skal.

Så hvorfor har disse mennesker, der nu har måtte ejet denne, smidt den til stor skrald?

Mit gæt er at de har købt en ny (bedre) eller fået en anden .. Men hvorfor har folk så ikke valgt at evt. sælge denne eller give den til genbrug? Det forstår jeg ikke.
Folk må have mange penge i dag :)

Men nu er jeg en fin køkken ting rigere .. og det var en gratis fangst for mig. Jeg er vældig tilfreds, og glæder mig til at invitere folk på god kaffe nu.

torsdag, april 25, 2013

It's Oh so quiet!

Jeg har været lidt stille her i April, sådan er det .. Men følger lige op på det, med et cover at Björks udgave af It's Oh so quiet. :) Skal prøve den af til karaoke i aften også ;).


God bededagsferie!

onsdag, april 24, 2013

Ugens ret!

PASTA GORGONZOLA!!

Jeg er KÆMPE KÆMPE fan af Italiensk mad, og da det næsten er det eneste min kan finde ud af, jamen så er det noget der hænger fast i hovedet på mig.
Her den anden dag fik vi nemlig; Pasta Gorgonzola!

Det skræmmer nok en masse, da det jo er blåskimmel ost .. Men mand jer lige op, for det her er simpelt, og smager FANTASTISK!

Køb ind:
500 g frisk pasta/spaghetti
2 pakker bacon (ca. 250 g)
300 g gorgonzola
lidt mælk
salt
peber

Sådan laves det:
klip eller skær bacon i stykker og steg det på panden, hæld bacon fedtet i en gryde og smelt på lav blus gorgonzola sammen med fedtet, tilsæt salt og peber alt efter smag. For en mindre tyk konsistens kom lidt mælk eller fløde i ;). Kog dine pastaer imens, og voila .. Lækker nem hurtigt italiensk ret, med en lille bacon topping!

VELBEKOMME!

Fra mor til mor ..

Oskar har i dag haft sig en eftermiddag, sammen med farmor :) Så derfor har jeg været nede ved min skønne mor, som har været en smule syg her på det sidste. Hun blev meget glad for jeg kom forbi :)

Og besøget hos min mor, gav mig en sjov ting med hjem :P
Det var sjovt da jeg var yngre, men nu er det endnu mere sjovt, fordi jeg selv er blevet mor.

Jeg har fået min bog med hjem, altså der hvor min mor og far har ført en form for protokol for mit liv. Hvornår gik jeg, hvad sagde jeg som første ord, højde og vægt alt muligt :D Og det er virkelig sjovt. Har også selv en bog til Oskar. Men ærligt har jeg ikke været så god til at skrive op i den. Jeg har taget den lette vej og brugt computeren :P

Men kigges i den, det skal der ;) God læselyst til mig i aften!

søndag, april 21, 2013

Ugens ret!

Asparges pizza.

Der er blevet spist en del pizza herhjemme, mest fordi det er billigt lige smække sådan en dej op, også putte tilbehøret oven på :P
Når man laver pizza helt fra bunden, så skal man virkelig tage sig god tid, og have en god tålmodighed, fordi der er meget hævetid i forløbet.

Til min dej:
25 g gær
420 g hvedemel (for sundere pizza, skift halvdelen ud med grov mel)
2 spsk hvedemel
1 tsk salt
2,5 dl vand

Jeg laver min dej sådan:
Gæren skal røres ud i 0,5 dl af vandet, og derefter kommer du de 2 spsk mel i. Rør det godt sammen, og lad denne "underlige" masse hæve i 30 min underklæde og lunt.
Derefter hælder du de sidste 2 dl vand i, salt og resterende mel. Æld godt sammen, til du får en elastiks dej. Del den i fire dele, og lad de runde dele stå og hæve under et klæde (lunt) i 2 timer.
Når de to timer er gået, så kan du begynde at rulle dem ud, til små søde runde pizza bunde :)

Mit tilbehør:
Peber
Mozarella (frisk!)
Grønne Asparges
Spinat
Tomatsovs
Oliven olie

Jeg starter med at smøre mine pizza bunde til med en tomatsovs, som jeg normalt bare blander selv. Noget tomat puré, lidt hakkedes og slat og peber. Noget af det på, mine asparges, som jeg selvfølgelig har husket at knække og skylde, lidt spinat også min mozarella udover. Masser af det :) En smule oliven olie og peber til sidst.

Bag pizzaerne ved 200 varmlufts grader, i ca. 15 min. :)
VELBEKOMME!

Dejligt Sommer vejr, og ny strik!

Det er SÅ godt vejr i Vejle i dag, det er simpelthen så skønt. Så nu da vi holdte en hygge weekend nede hos min mor, gik vi lige turen hjem til os selv ;) Vi bor ca. 2 km. væk fra hende, også er det op af bakke, men det var bare SÅ godt vejr, og Oskar fik brændt en masse krudt af ..
Og samtidig fik han luftet sin nye strik fra mormor ;)

Nu er vejret jo blevet så godt, at han har rendt rundt i den som en form for jakke, og jeg synes bare den er SÅ flot til ham. Den grå-blå farve, og meget "grov" i strikken, jamen jeg synes virkelig den sidder godt på ham, og passer så forfærdeligt godt til hans dejlige mørke kulørte hud!

Jeg er super glad for den :) Og håber at den næste lille, også får en masse lækkert hjemmestrik fra mormor <3

God søndag til jer alle!

tirsdag, april 16, 2013

jeg er træt ..

Hærdet og syg, mest pga. graviditet ..

Så det er simpelthen derfor, at der ikke har været den store aktivitet er på bloggen.
Jeg har væske i kroppen, mange sure opstød, ondt i lennen og en del med hovedet også. Det er virkelig irriterende, og simpelthen i vejen for min lyst til at skrive.

Skal nok holde det her med ugens ret, da jeg har forberedt mig, og lavet maden i forvejen ;) hehe
Så der skal nok kommer en ugens ret, men vil ikke love mere.

knus til jer alle <3

mandag, april 08, 2013

Ugens ret!

Noget så enkelt som; Boller i Karry :)

KÆMPE KÆMPE succes hos Oskar .. Jeg er SÅ overasket ..
Det er første gang jeg laver boller i Karry, hvor jeg har lavet det hele, helt fra bunden af, og Oskar har slet ikke kunnet få nok af det. Han skulle bare have mere og mere. Så kan klart anbefales.

Madvarer:
(til 4 personer)
2 æbler
Karry
Ris
Salt
Peber
500g fars
2 løg
1 fed hvidløg
Vand
Mel
2 Æg
Mælk
Smør
Olie

Bollerne:
Først bringer du en masse vand i kog og salt det. Mens det er på vej til at koge, blender du et løg, et stor fed hvidløg, 2 æg, lidt mælk, salt, peber, lidt mel og selvfølgelig farsen. Når vandet koger, skruer du ned på lav kogning, også laver du boller af farsen, og kommer i vandet. Husk altid lige at smage farsen, så du ved om den er god. Lad dine boller simre i vandet i ca. 15 min. Held i si, og du har en masse lækre boller der er klar til at komme i sovsen

Sovsen:
Start med at skær dine æble ud i små tern. Dernest tager du det andet løg og skære i strimler og kommer det på panden med lidt olie (jeg bruger oliven olie). Lad dem stege en smule, og kom dernest noget vand på panden, så det bliver til en form for løg-vand. Tag en gryde og start på en alm. sovs.. Altså lidt smør og lidt mel, men kom også din karry i (det er meget smag og behag med det her, så man kommer så meget i som man synes). Så kommer mælken, og når det er kogt tygt, kommer du løg vandet i, for at mildne. Put salt, peber, æble og boller i, og smag til sidst.

Server det sammen med ris ;)
VELBEKOMME!

Ginger-lemon thea, til aftenstunderne :)

Jeg har jo haft en anelse snottethed her på det sidste ..
Både noget allergi halløj, men også noget sygdoms noget, altså forkølet, og der hjælper ingefær en del. 
Så derfor tog jeg mig sammen igår, og lavede mig en lille kande Ginger-lemon thea :)

Det er så nemt, og det smager så godt :D
Til to kopper, skal du bruge 1 citron og halvdelen af str. på citron skal være den mængde ingefær du kommer i. 
Så skrælder du ingefær og skære i tern, du skære citronen ud i alm. "ringe", også kommer du det i en kande, og hælder dernest varmt kogende vand over.. Så lader du det bare stå i 2-3 min .. 
og værsgo' så er der lækker thea! Og den er endnu mere lækker med lidt honning i ;)

Så det brugte jeg min aften på i går. 
I dag har jeg gjort totalt rent i køkkenet og er derfor klar (og allerede begyndt) til aftensmaden .. BOLLER I KARRY! Og det bliver også ugens ret på bloggen ;)

Men god dag til jer alle, nu venter mine simrende kødboller på mig. 

lørdag, april 06, 2013

Vejle Museum (Spinderihallerne)

Min allergi blev bedre igår, så min mor inviterede os med ned i spinderihallerne :D



Selvfølgelig var der en del historie, omkring spinderierne og deres kampe, men der var også noget lidt sjovere :D

En lille opbygning har diskoteket, røde mølle, som engang har været det fine sted i Vejle. Det var bygget op, fuldstændig som Moulin Rouge, og hvis man skulle spørge nogen fra et andet bord, om de ville med ud og danse, kunne man ringe bordene op fra sin plads af. 
Oskar og min mor gik i gang med et lille danse show, som man også lige kunne prøve af. 

Vi fik ikke set alt dernede, fordi vi kom lige omkring lukke tiden. Men det er gratis og komme ind, så vi skal da klart afsted en anden dag, hvor tiden er længere ..

Oskar fik en gammel folkevogns bus af min mor :) Altså en lille legetøjsbil. Den kostede 55,- !! Men det var også lavet fuldstændig som den gamle mobil. Han valgte en blå ;)

Efter vi var færdige der, havde vi aftalt vi skulle have en juice et sted, men kl. var allerede blevet halv 6, så det blev til noget at spise i stedet ;) Det var en dejlig dag, og det er dejligt lige at blive "passet" af mor lidt, når nu man har et lille anfald. 

fredag, april 05, 2013

Angrebet af høfeber..

i stor stil!



Så efter jeg havde afleveret Oskar i vuggestuen, tog jeg hjem for at slappe af ..

Har lavet gammeldags pandekager, bare for at forkæle mig selv lidt, også sidder jeg bare og nyder dem i min seng (jeg plejer ellers ikke spise i min seng).

Jeg er super glad for at solen og det gode vejr er kommet, men helt ærligt .. er så træt af at det er så mega tørt, og min høfeber går nu bare totalt amok. Mine øjne, min næse, ja selv omkring mine læber går det helt amok!
ARGH

Jeg er er SÅ træt af det. Det har stået på i to dage nu, og her sidder jeg på 3. dagen .. Glæder mig nu til at vi så holder weekend hos min mor, og hun måske kan passe mig lidt :)

God dag!

tirsdag, april 02, 2013

Lockouten går udover naturvidenskab!?

Så jeg har brugt formiddagen på at bage flutes, og lave mig en lækker sandwich :)

Jeg har blandet en alm. flutes blanding sammen, også har jeg blandet tre forskellige "goder" i brødet. Og det er: Hørfrø, sesam og spidskommen :)
spidskommen giver en helt fantastisk skarp smag til brødet, og kernerne gør at brødet giver hutigere mættethed.

Indholdet i selve sandwichen, er salat i bunden, hytteost, avokado og lidt bacon.
Jeg siger jer .. det var lækkert, og er glad for jeg har en 2,5 flutes tilbage :D

Velkommen til foråret, og jeg siger tak herfra ;)

mandag, april 01, 2013

Indlæg nr. 400

Så ligger jeg her i sengen, efter et super dejligt bad. Der er nyt sengetøj på dynen, og mine ben er glat barberet. Det er noget af det bedste.

Men nu er det første april, også tænkte jeg at mit indlæg, nr 400, ligeså godt kunne komme nu, end i morgen.. Og det bunder selvfølgelig i, at jeg føler at jeg vil dele noget med jer.. Så her kommer indlæg nr 400:

Mit hjem er totalt opryddet lige nu, og det har det ikke helt været før, fordi jeg var super doven, og tog mig ikke tid til at flytte ordentligt ind (jeg flyttede midt i december).
Men så ligger jeg her, Oskar sover og her er helt stille og mørkt.. Se nu kommer det til mig, jeg savner selskab her om aftenen når jeg er alene. Savner en kæreste.. En ven eller bare en der var her ved mig. Kan fortælle at jeg har ekstra sovepladser, så man må også gerne sove her :D
Bare husk at vi står tidligt op hehe

Men ja, jeg savner virkelig en voksen mere herhjemme ..
Så når der ingen er her, udover mig og en sovende Oskar, jamen så glor jeg bare på opskrifter og får idéer derfra.. Længe leve ensomheden

Godnat <3

Ugens ret!

KÆRNEMÆLKS KOLDSKÅL (Uden æg)
I dag fik vi varm middagsmad, da vi var nede og besøge min mor. Så derfor tænkte jeg, at en kold aftensmad ikke ville gøre det træls i dag. Rugbrød gad jeg ikke, så jeg kom frem til at koldskål lige var sagen i dag.
Solen skinner jo, så hvorfor ikke?

Vi har detfor lavet en omgang kærnemælks koldskål, uden æg :)

Min indkøbs seddel:
0,5 Liter tykmælk
0,5 Liter kærnemælk
1 vaniljestang
1 dl. rørsukker
1 citron (saften)

Jeg tager min tykmælk, min kærnemælk, rørsukker og citron saften og pisker/blender sammen. Bagefter tilsætter jeg min vanilje, som jeg selvfølgelig har skrabet ud fra sit "skal". Så pisker/blender jeg igen, og smager til, med vanilje selvfølgelig :)
Man kan riste nogle havregryn i noget sukker og komme i, eller bare tage den nemme løsning med kammerjunker (vi tog den nemme løsning lige i dag).

VELBEKOMME!