mandag, juni 10, 2013

Ugens ret.

Græsk farsbrød med hjemmelavet tzatziki og ovn kartofler.

For nogle uger siden, stod menúen på; noget med græsk ;).
Derfor fik vi fars brød med hjemmelavet lækker frisk tzatziki og ovnbagte kartofler til. Mums.

Til farsbrødet;
en god håndfuld feta
1 bund frisk persille
500g oksefars
1 æg
2 spk mel
salt peber
1 løg
lidt mælk

Til tzatziki;
200g græsk yoghurt
4 fede hvidløg
2 agurker
salt
peber

Farsbrød;
Hak løget fint, og hak også persillen forholdsvis fint. Bland med fars, æg, mel, mælk, feta (som er skåret i tern) og smag til med salt og peber. Hvis du ikke vil smage på din fars, så lav steg en lille del på panden og smag til på den måde ;)
Form dit fars til et brød, og læg det i fad, eller i fold det ind i folie også i ovnen på 200 grader i 40-50 min. (tag med grill eller varmluft de sidste 10 min)
Husk dine kartofler, skær dem i både og krydder dem med det du synes. Jeg har brugt, salt, peber og timian. Lidt olie over og på en brædepande med bagepapir under i ovnen. Ca. 30-40 min

Tzatziki;
Skyld agurkerne og skær dem ud i små søde tern, bland med yoghurten. Tilsæt presset hvidløg, salt og peber. Sæt på køl og tag det ud når resten i ovnen er færdig :)

VELBEKOMME!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar